STRUČNO SAVETOVANJE

Predstavnici naše agencije su učestvovali na Stručnom savetovanju koje se održalo u Maloj sali Doma Narodne skupštine  02. aprila 2016. godine i u hotelu Park u Beogradu.

Tom prilikom vodeći međunarodni eksperti iz sveta nekretnina predstavili su srpskim posrednicima najbolju svetsku praksu poslovanja sa nekretninama, kroz interaktivan rad. Od povezivanja sa asocijacijama FIABCI, CEREAN i nacionalnih udruženja posrednika iz država članica EU, Ruske Federacije, NR Kine, Indije, SAD i država sa Arabijskog poluostrva, učesnici Stručnog savetovanja očekuju i konkretne poslovne rezultate.

 Veliki broj predavača je bio iz inostranstva (SAD, Indije, Belgije, Španije, Grčke, Slovenije i Hrvatske). Govorićemo o radno-pravnim problemima u ovoj oblasti, primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma (posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti su obveznici na koje se odnose odredbe ovog Zakona), marketingu agencija za nekretnine, povećanju konkurentnosti privrednih subjekata koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti, unapređenju znanja i veština agenata i privlačenju stranih investitora u komercjalne i rezidencijalne projekte u Srbiji.

 Posredovanje u prometu i zakupu nepokretnosti u Srbiji, kao oblast poslovnih usluga, doživelo je značajnu transformaciju – iz neuređenog u zakonski uređeno stanje – u periodu od donošenja Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti krajem 2013. godine do danas. Ekonomski ambijent Srbije u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, u trenutku odžavanja savetovanja, čine 620 privrednih društava i preduzetnika, kod kojih je zaposleno 1.120 lica sa položenim stručnim ispitom.

Posted in Obavestenja Tagged with:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arhiva

Kategorije